Događanja u destinaciji Opatija

Opatija privlači brojne turiste tijekom cijele godine, a raznovrsna kulturna, zabavna, gastronomska i sportska događanja samo su dio atraktivne turističke priče. Ne propustite Karneval, Balinjeradu, Festival kave, Gourmet priču, festival RetrOpatija, spektakl Opatija Carski grad, Marunadu, Festival čokolade i Advent. Zaljubite se u Opatiju, destinaciju za sva godišnja doba te ispunjen i sadržajan odmor.

Događanja u razdoblju:

-

Počisti filter

Vrste događanja

  • Wellness i sport
  • Zabava
  • Kultura i glazba
  • Gastronomija
  • SVA DOGAĐANJA

Molimo pričekajte

Modni ormar carice Sisi

Modni ormar carice Sisi

14.7.2019 - 20.4.2020 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Modni ormar carice Sisi
Izložba Mónike Czédly, Švicarska kuća
Izložba „Modni ormar carice Sisi“ predstavlja odjeću carice Elizabete, poznatije kao Sisi, nastalu u krojačkom salonu slavne mađarske obitelji Czédly. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu i za posebne prigode, kao i brojne druge detalje, nakit, fotografije i slike.

Festival Kvarner 2019

Festival Kvarner 2019

5.10.2019 - 5.12.2019 Vrsta: Kultura i glazba

Festival Kvarner 2019 - Opatija

Advent u Opatiji

Advent u Opatiji

29.11.2019 - 12.1.2020 Vrsta: Zabava

Opatijska rivijera
Adventska putovanja uvijek imaju posebnu čar, a Advent u Opatiji svake godine je sve bogatiji i raznovrsniji. Grad okićen tisućama lampica, miris kuhanog vina, toplog čaja i blagdanskih kolača nemoguće je ne zamijetiti. Festival čokolade, klizalište kraj mora, brojni koncerti i izložbe, božićna bajka i doček Djeda Božićnjaka u Parku prirode Učka, doček Nove godine na otvorenom... samo su neka od događanja koja nikako ne smijete propustiti.

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici i Božićni sajam

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici i Božićni sajam

1.12.2019 - 12.1.2020 Vrsta: Zabava

Opatija
Ljetna pozornica u Opatiji i ove će zime postati centar okupljanja za sve uzraste. Atraktivno klizalište biti će otvoreno za javnost, a uz bogati popratni program, gosti će moći uživati i u čarobnom Božićnom sajmu. Zimska idila ne bila potpuna bez zvuka božićnih pjesama i šarenih štandova sa fritulama, toplom čokoladom i kuhanim vinom.

14. Festival čokolade

14. Festival čokolade

6.12.2019 - 8.12.2019 Vrsta: Gastronomija

Opatija
Zimski ugođaj i čarolija na Opatijskoj rivijeri nezamislivi su bez zamamnog okusa najfinije čokolade. Prilika je to za kušanje brojnih originalnih slastica spravljenih po najfinijim recepturama. Atraktivni programi poput radionica, predavanja, degustacija, koncerata i izložbi održavat će se na različitim opatijskim lokacijama, a neke od njih su prekrasna kavana Strauss i Remisens Premium Hotel Ambasador u kojima ćete moći uživati u prigodnim koncertima i degustirati najukusnije čokoladne delicije.

Božićna bajka u Parku prirode Učka

Božićna bajka u Parku prirode Učka

13.12.2019 - 15.12.2019 Vrsta: Zabava

Park prirode Učka, Poklon
I ove će godine Park prirode Učka, postati prava blagdanska oaza. Djed Božićnjak vraća se u svoju rezidenciju na Učku, a njegovim dolaskom počinje Božićna bajka, kojoj se najviše vesele oni najmlađi. Njihove će želje pažljivo slušati Djed Božićnjak, a topli napitci i slatkiši razveselit će kako najmlađe tako i njihove roditelje. Ne propustite tri dana zimske idile u božićnoj bajci od 13.-15. prosinca, uz druženje sa Djedom Božićnjakom i uživajte u blagdanskom ugođaju.

Novogodišnja zdravica gradonačelnika

Novogodišnja zdravica gradonačelnika

1.1.2020 - 1.1.2020 Vrsta: Zabava

Opatija, Remisens Premium Hotel Kvarner
Ne propustite tradicionalnu novogodišnju zdravicu na terasi najstarijeg hotela na Jadranu – Remisens Premium Hotela Kvarner! Naime, 1. siječnja 2020. u 12 sati, održat će se prigodne čestitke na sedam jezika, koje će uputiti gradonačelnik grada Opatije i njegovi suradnici. Najboljim željama i budućim druženjima nazdravlja se uz šampanjac poslužen u ekskluzivnoj čaši s ugraviranim prepoznatljivom opatijskim simbolom - djevojkom s galebom , koja gostima ostaje kao jedinstven poklon.

Nema događaja u razmatranom razdoblju