Događanja u destinaciji Opatija

Opatija privlači brojne turiste tijekom cijele godine, a raznovrsna kulturna, zabavna, gastronomska i sportska događanja samo su dio atraktivne turističke priče. Ne propustite Karneval, Balinjeradu, Festival kave, Gourmet priču, festival RetrOpatija, spektakl Opatija Carski grad, Marunadu, Festival čokolade i Advent. Zaljubite se u Opatiju, destinaciju za sva godišnja doba te ispunjen i sadržajan odmor.

Događanja u razdoblju:

-

Počisti filter

Vrste događanja

  • Wellness i sport
  • Zabava
  • Kultura i glazba
  • Gastronomija
  • SVA DOGAĐANJA

Molimo pričekajte

Karneval u Opatiji i Rijeci 2019.

Karneval u Opatiji i Rijeci 2019.

17.1.2019 - 6.3.2019 Vrsta: Zabava

Opatijska rivijera, Rijeka
Doživite Karneval na Kvarneru, vrijeme kada gradom vladaju vesele i nasmijane maškare, luda zabava i glazba. Dječji karneval svakako je najveseliji događaj povodom kojeg grad ispune brojna kostimirana dječica. Ne propustite Maškarani klapski maraton, kultnu Balinjeradu ili brojne plesne zabave diljem Opatijske Rivijere. Karneval je teško zamisliti bez tradicionalnih slastica poput fritula i kroštula koje dodatno zaslade ove nezaboravne dane.
Saznajte više

Uskrs u Opatiji

Uskrs u Opatiji

19.4.2019 - 22.4.2019 Vrsta: Zabava

Opatija
Doživite uskrsne blagdane na Opatijskoj rivijeri. Uživajte u proljetnim danima okupanim suncem, odličnoj gastronomskoj ponudi i brojnim aktivnim i zabavnim događanjima. Ne propustite organizirano nordijsko hodanje i upoznavanje povijesti Opatije, Uskrsni koncert, Uskrsni doručak i veliku potragu za pisanicama u parku Angiolina ili razgledajte izložbu oldtimera.

Kvarner Wine Fest

Kvarner Wine Fest

26.4.2019 - 27.4.2019 Vrsta: Zabava

Opatija
Međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest održat će se u sportskoj dvorani "Marino Cvetković" od 26. do 27.04.2019. godine. Sam naziv događanja otkriva da ćete moći isprobati vrhunska međunarodna vina te uživati u vrhunskim delicijama koje će upotpuniti ovo događanje. Posjetite ovo događanje i uživajte u bogatom popratnom programu te vrhunskim vinima i delicijama.

Gourmet priča Opatijske rivijere

Gourmet priča Opatijske rivijere

7.5.2019 - 30.5.2019 Vrsta: Gastronomija

Opatijska rivijera, Rijeka
Opatijska rivijera odavno je poznata kao prava odrednica za hedoniste koji vole uživati u gastronomskim delicijama spravljenim od najfinijih lokalnih namirnica, začinjenih mediteranskim začinima i vrhunskim hrvatskim vinima. Za vrijeme trajanja Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke kušajte neodoljive kombinacije specijaliteta po prigodnim cijenama u brojnim restoranima i šarmantnim konobama.

RetrOpatija

RetrOpatija

28.6.2019 - 29.6.2019 Vrsta: Zabava

Opatija
Swing, rockabilly, rock’n’roll, mariachi i disco evergreeni preplave Opatiju za vrijeme glazbeno scenskog spektakla RetrOpatija. Gradom vlada prava retro atmosfera uz nezaobilazan ples i vintage stil. Retro je ponovno u trendu, zato nema razloga da ne doputujete u Opatiju, uživate u glazbi, plesu, starim automobilima i sajmu antikviteta.

Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival

5.7.2019 - 7.7.2019 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Liburnia Jazz Festival idealan je za ljubitelje profinjenih jazz taktova i duge ljetne večeri okrunjene najboljom glazbom. Festival okuplja najbolje glazbenike koji se trude publici prenijeti savršen klasični zvuk i nezaboravan doživljaj.

Koncert Diana Krall

Koncert Diana Krall

16.7.2019 - 16.7.2019 Vrsta: Zabava

Opatija
Kanadska glazbena jazz diva stiže u Opatiju! Koncert se održava 16. srpnja 2019. na Ljetnoj pozornici u Opatiji s početkom u 21:00 sat. Dođite i poslušajte glazbeni spektakl Diane Krall!

Opatija - Carski grad

Opatija - Carski grad

20.7.2019 - 20.7.2019 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Opatija se svake godine vraća u povijesne carske dane kada su u raskošnim parkovima i šetnicama uživale poznate ličnosti. Tijekom ove zanimljive manifestacije posjetitelji Opatije imaju priliku upoznati njenu povijest, uživati u glazbenom i scenskom spektaklu, izložbama old timera te osjetiti čar raskošnih vremena bajne Opatije.

Koncert Eros Ramazzotti

Koncert Eros Ramazzotti

15.8.2019 - 15.8.2019 Vrsta: Zabava

Opatija
Glazbena mega-zvijezda Eros Ramazzotti dolazi u Hrvatsku i to u Opatiju! Koncert se održava 15. kolovoza 2019. na Ljetnoj pozornici u Opatiji s početkom u 21:00 sat. Dođite i poslušajte glazbeni spektakl Erosa Ramazzottija!

Nema događaja u razmatranom razdoblju