Događanja na Liburnijskoj rivijeri

Opatija privlači brojne turiste tijekom cijele godine, a raznovrsna kulturna, zabavna, gastronomska i sportska događanja samo su dio atraktivne turističke priče. Ne propustite Karneval, Balinjeradu, festival RetrOpatija, Marunadu, Festival čokolade i Advent. Zaljubite se u Opatiju, destinaciju za sva godišnja doba te ispunjen i sadržajan odmor.

Događanja u razdoblju:

-

Počisti filter

Vrste događanja

  • Wellness i sport
  • Zabava
  • Kultura i glazba
  • Gastronomija
  • SVA DOGAĐANJA

Molimo pričekajte

Advent u Opatiji

Advent u Opatiji

1.12.2023 - 7.1.2024
Vrsta: Zabava

Opatija
Adventska putovanja uvijek imaju posebnu čar, a Advent u Opatiji svake godine je sve bogatiji i raznovrsniji. Grad okićen tisućama lampica, miris kuhanog vina, toplog čaja i blagdanskih kolača nemoguće je ne zamijetiti.

Saznajte više

Advent kod Šporera

Advent kod Šporera

2.12.2023 - 7.1.2024
Vrsta: Zabava

Umjetnički paviljon Juraj Šporer
I ovih će blagdana Šporer krasiti jedinstveni svjetlosni efekti i instalacije uz brojne nastupe vrhunskih jazz, rock i pop glazbenika i bogat animacijski program za najmanje. Provedite trenutke ispunjene izvrsnim glazbenim, zabavnim i kulturnim programom i prepustite se blagdanskoj atmosferi uz miris kuhanog vina, toplih čajeva i popularnih blagdanskih jela. Odlična blagdanska atmosfera zagarantirana je u umjetničkom paviljonu Juraj Šporer!

Saznajte više

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici

8.12.2023 - 7.1.2024
Vrsta: Zabava

Opatija
Ljetna pozornica u Opatiji i ove će zime postati centar okupljanja za sve uzraste. Atraktivno klizalište biti će otvoreno za javnost, a uz bogati popratni program, gosti će moći uživati i u čarobnom Božićnom sajmu. Zimska idila ne bila potpuna bez zvuka božićnih pjesama i šarenih štandova sa fritulama, toplom čokoladom i kuhanim vinom.

Božićna bajka u Parku prirode Učka

Božićna bajka u Parku prirode Učka

15.12.2023 - 17.12.2023
Vrsta: Zabava

Park prirode Učka, Poklon
I ove će godine Park prirode Učka, postati prava blagdanska oaza. Djed Božićnjak vraća se u svoju rezidenciju na Učku, a njegovim dolaskom počinje Božićna bajka, kojoj se najviše vesele oni najmlađi. Njihove će želje pažljivo slušati Djed Božićnjak, a topli napitci i slatkiši razveselit će kako najmlađe tako i njihove roditelje. Ne propustite tri dana zimske idile u božićnoj bajci od 15.-17. prosinca, uz druženje sa Djedom Božićnjakom i uživajte u blagdanskom ugođaju.

Dočeci Nove godine na otvorenom

Dočeci Nove godine na otvorenom

31.12.2023 - 1.1.2024
Vrsta: Zabava

Opatija Riviera
Opatija je tradicionalno mnogima omiljeno mjesto za doček Nove godine. Ove godine vas očekuju višestruki ispraćaji na otvorenom uz bogati program i predivan ugođaj u Opatiji koja je nagrađena titulom „European Best Christmas Lights“.

Riječki karneval

Riječki karneval

17.1.2024 - 14.2.2024
Vrsta: Zabava

Rijeka
Posjetite jednu od najvećih i najpoznatijih karnevalskih manifestacija u Europi s više od 1000 sudionika i 100 000 gledatelja – Riječki karneval koji ima tradiciju dugu 100 godina. Uživajte u povorci obilježenoj tradicionalnim i modernim temama te ispratite zimu i poželite dobrodošlicu proljeću uz tradicionalne „Halubajske zvončare“ koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne kulturne baštine.

Saznajte više

Lovranski karneval

Lovranski karneval

17.1.2024 - 14.2.2024
Vrsta: Zabava

Lovran
Vrijeme karnevala ili Pusta u Lovranu i okolici poznato je kao „peto godišnje doba“. Pust se tada ritualno spaljuje, a ta katarzična tradicija simbolizira „čišćenje“ od svih grijeha i nedaća iz prošle godine. Središnji dio manifestacije je velika karnevalska povorka koja okuplja desetke grupa i tisuće sudionika te duhovitim kostimima i vozilima ironizira društvenu i političku svakodnevicu.

Saznajte više

Festival šparuga u Lovranu

Festival šparuga u Lovranu

1.4.2024 - 30.4.2024
Vrsta: Gastronomija

Lovran

Divlje lovranske šparoge rastu u izobilju na obroncima Učke. Poseban okus zahvaljujuju utjecaju aerosola, odnosno miješanju morskog i planinskog zraka. Šparoge su tisućama godina poznate kao šumska delicija pozitivnog utjecaja na zdravlje. Ako se još niste odlučili na izlet u Lovran, vrijedi spomenuti da se šparoga od davnina smatra afrodizijakom.

Saznajte više

Dani Trešanja u Lovranu

Dani Trešanja u Lovranu

1.6.2024 - 30.6.2024
Vrsta: Gastronomija

Lovran

Trešnja je stoljećima bila jedan od glavnih izvoznih aduta Lovrana, a lovranske su trešnje – ili črešnje, bile poznate po svojoj kvaliteti, veličini i okusu. Brojne specijalitete s ovim izvrsnim i zdravim voćem može se kušati tijekom gastro manifestacije Dani črešanj u lipnju. Bezbroj je mogućnosti za uživanje u ovom slasnom voću.

Saznajte više

Imperial Spirits Festival

Imperial Spirits Festival

7.6.2024 - 8.6.2024
Vrsta: Zabava

Opatija

Hotel Kvarner postaje veličanstvena pozornica za održavanje drugog festivala koktela u Hrvatskoj – Imperial Spirits Festivala! Posjetitelji će moći kušati najzanimljivije koktele i upoznati se s najnovijim trendovima u miksologiji. Imperial Spirits spaja vrhunske brand-ove i barove koji zajedno kreiraju signature koktele dostupne samo na festivalu. Raznolike zone, glazbeni stage-evi, zanimljiva gastro ponuda u obliku food truck-ova i naravno after party učinit će ovaj festival nezaboravnim iskustvom!

Saznajte više

Nema događaja u razmatranom razdoblju
-