Događanja na Opatijskoj rivijeri

Opatija privlači brojne turiste tijekom cijele godine, a raznovrsna kulturna, zabavna, gastronomska i sportska događanja samo su dio atraktivne turističke priče. Ne propustite Karneval, Balinjeradu, Festival kave, Gourmet priču, festival RetrOpatija, spektakl Opatija Carski grad, Marunadu, Festival čokolade i Advent. Zaljubite se u Opatiju, destinaciju za sva godišnja doba te ispunjen i sadržajan odmor.

Događanja u razdoblju:

-

Počisti filter

Vrste događanja

  • Wellness i sport
  • Zabava
  • Kultura i glazba
  • Gastronomija
  • SVA DOGAĐANJA

Molimo pričekajte

Nordijsko hodanje kroz povijest Opatije

Nordijsko hodanje kroz povijest Opatije

1.3.2022 - 31.5.2022 Vrsta: Wellness i sport

Opatija
Opatijsku okolicu krase slikovite planinarske staze i pješačke šetnice savršene za proljetnu šetnju kroz bogatu povijest ovoga kraja. Turistička zajednica grada Opatije i ove godine organizira besplatno nordijsko hodanje uz stručno vodstvo. Svi programi održavaju se subotom s početkom u 10:00 sati, a sudionici mogu uživati u prekrasnoj prirodi ruta poput šetališta Carmen Sylva i Veprinca. Organizator zadržava pravo na izmjenu planirane rute sukladno vremenskim uvjetima.

Opatijski vremeplov

Opatijski vremeplov

1.6.2022 - 30.9.2022 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija

Zaronite u opatijsku povijest kroz projekt Turističke zajednice grada Opatije „Opatijski vremeplov“! Uživajte u kostimiranoj šetnji kroz povijest Opatije, nastupima klapa i izložbi oldtimer vozila.

Sensual Summer Days

Sensual Summer Days

2.6.2022 - 5.6.2022 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Ovog lipnja kraljica Jadrana Opatija ugostit će festival društvenih plesova “Sensual Summer Days”. Ovom festivalu posvećenom strasti prema plesovima Afrike i Kariba pridružit će se stotine vrhunskih plesača iz cijeloga svijeta koji će s posjetiteljima podijeliti svoje senzualne plesne pokrete. Prepustite se vrućoj atmosferi te okušajte u strastvenim plesovima uz ritmove bachate i kizombe!

RetrOpatija

RetrOpatija

23.6.2022 - 25.6.2022 Vrsta: Zabava

Opatija
Swing, rockabilly, rock’n’roll, mariachi i disco evergreeni preplave Opatiju za vrijeme glazbeno scenskog spektakla RetrOpatija. Gradom vlada prava retro atmosfera uz nezaobilazan ples i vintage stil. Retro je ponovno u trendu, zato nema razloga da ne doputujete u Opatiju, uživate u glazbi, plesu, starim automobilima i sajmu antikviteta.

Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival

1.7.2022 - 3.7.2022 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Liburnia Jazz Festival idealan je za ljubitelje profinjenih jazz taktova i duge ljetne večeri okrunjene najboljom glazbom. Festival okuplja najbolje glazbenike koji se trude publici prenijeti savršen klasični zvuk i nezaboravan doživljaj.

Liburnia Film Festival

Liburnia Film Festival

24.8.2022 - 26.8.2022 Vrsta: Kultura i glazba

Opatija
Opatija je nezaobilazna pozornica za sve stvaratelje i ljubitelje dokumentarnog filma. Najstariji festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, Liburnia Film Festival svake godine donosi bogat program, ispunjen odličnim projekcijama, brojnim predavanjima i radionicama s filmskom tematikom. Za vrijeme trajanja ovog kultnog festivala dobrih filmova zabave neće nedostajati.

Mandrać 2022 - međunarodno natjecanje slikara

Mandrać 2022 - međunarodno natjecanje slikara

28.8.2022 - 28.8.2022 Vrsta: Kultura i glazba

Volosko
Volosko je simpatično primorsko mjestašce smješteno svega nekoliko kilometara od Opatije. Poznato je po simpatičnoj lučici, kamenim uskim ulicama, odličnoj gastronomskoj ponudi, umjetničkoj atmosferi i tradicionalnom međunarodnom natjecanju slikara Mandrać. Ne popustite razgledati brojna umjetnička djela koja su svoju inspiraciju pronašla upravo u kreativnom Voloskom.

Festival čokolade

Festival čokolade

11.11.2022 - 13.11.2022 Vrsta: Gastronomija

Opatija
Zimski ugođaj i čarolija na Opatijskoj rivijeri nezamislivi su bez zamamnog okusa najfinije čokolade. Prilika je to za kušanje brojnih originalnih slastica spravljenih po najfinijim recepturama.

Saznajte više

Nema događaja u razmatranom razdoblju