Događanja na Opatijskoj rivijeri

Opatija privlači brojne turiste tijekom cijele godine, a raznovrsna kulturna, zabavna, gastronomska i sportska događanja samo su dio atraktivne turističke priče. Ne propustite Karneval, Balinjeradu, festival RetrOpatija, Marunadu, Festival čokolade i Advent. Zaljubite se u Opatiju, destinaciju za sva godišnja doba te ispunjen i sadržajan odmor.

Događanja u razdoblju:

-

Počisti filter

Vrste događanja

  • Wellness i sport
  • Zabava
  • Kultura i glazba
  • Gastronomija
  • SVA DOGAĐANJA

Molimo pričekajte

Lovranski karneval

Lovranski karneval

17.1.2023 - 22.2.2023
Vrsta: Zabava

Lovran
Karnevalsko razdoblje u Lovranu traje od blagdana sv. Antuna sve do pepelnice. Tradicionalnim podizanjem karnevalske zastave i pusta na središnjem gradskom trgu započinju brojna karnevalska događanja koja kulminiraju karnevalskom povorkom na kojoj sudjeluju tisuće sudionika koji duhovitim kostimima i vozilima komentiraju društvenu i političku svakodnevnicu. Karnevalsko doba završava tradicionalnim paljenjem pusta, simbolizirajući „čišćenje“ od svih nedaća iz protekle godine.

Mjesec ljubavi u Opatiji

Mjesec ljubavi u Opatiji

1.2.2023 - 28.2.2023
Vrsta: Zabava

Opatija
Jedna od najromantičnijih destinacija očekuje vas s bogatom gastro ponudom, predivnom arhitekturom, šarmantnim parkovima i Instagram punktovima - doživite romantične trenutke u Opatiji! Utjecajni časopis Forbes i platforma European Best Destinations odabrali su Opatiju kao jedno od najromantičnijih mjesta u Europi – i zaista, ovaj grad je savršeno odredište za one koji traže romantiku!

Balinjerada

Balinjerada

12.2.2023 - 12.2.2023
Vrsta: Zabava

Opatija
Posjetite najotkačeniju opatijsku manifestaciju i „najluđu“ utrku na svijetu – opatijsku Balinjeradu! Motorizirana maškarana utrka na vozilima koja leže na „balinjeradama“ (kugličnim ležajevima) prolazi kroz središte Opatije i obilježava više od četiri desetljeća tradicije. Balinjeradu će poprati vesela atmosfera i vatromet, a posjetitelji će imati priliku spustiti se niz glavnu ulicu u maštovitim karićima.

Riječki karneval

Riječki karneval

19.2.2023 - 19.2.2023
Vrsta: Zabava

Rijeka
Posjetite jednu od najvećih i najpoznatijih karnevalskih manifestacija u Europi s više od 1000 sudionika i 100 000 gledatelja – Riječki karneval koji ima tradiciju dugu 100 godina. Uživajte u povorci obilježenoj tradicionalnim i modernim temama te ispratite zimu i poželite dobrodošlicu proljeću uz tradicionalne „Halubajske zvončare“ koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne kulturne baštine.

Saznaj više

Nordijsko hodanje kroz povijest Opatije

Nordijsko hodanje kroz povijest Opatije

1.3.2023 - 31.5.2023
Vrsta: Wellness i sport

Opatija

Opatijsku okolicu krase slikovite planinarske staze i pješačke šetnice savršene za šetnju kroz bogatu povijest ovoga kraja. Turistička zajednica grada Opatije i ove godine organizira besplatno nordijsko hodanje uz stručno vodstvo. Svi programi održavaju se subotom s početkom u 10:00 sati, a sudionici mogu uživati u prekrasnoj prirodi ruta poput šetališta Carmen Sylva. Organizator zadržava pravo na izmjenu planirane rute sukladno vremenskim uvjetima.

Saznaj više

Nema događaja u razmatranom razdoblju
-