Heritage Journey

Nema boljeg načina za upoznavanje lokalne baštine od posjeta opatijskim povijesnim hotelima. Radi se o najstarijim hotelima na jadranskoj obali, a prvi među njima izgrađen je daleke 1884. godine. Bio je to Hotel Kvarner.

Svojom arhitekturom u stilu secesije i neoklasicizma, prvi su hoteli postavili temelje za procvat Opatije kao popularne turističke destinacije. Zahvaljujući idealnoj klimi i povoljnom prometnom položaju s lakim pristupom iz mnogih gradova Europe, posjetitelji su ubrzo počeli dolaziti kako bi uživali i suncu i profinjenosti ovog obalnog grada. Austrijski car Franjo Josip I., književnik James Joyce i plesačica Isadora Duncan samo su neki od mnogobrojnih slavnih gostiju Opatije.

Oni su uživali u bogato dekoriranim zidovima, visokim stropovima, stilskom namještaju i prostranim sobama – a sve vas to ovdje očekuje i danas. Moderni sadržaji poput bazena i wellness centara još će dodatno obogatiti vaš odmor.

Odlučite se za smještaj u nekom od tradicionalnih hotela u Opatiji i otputujte natrag u prošlost, u doba kad je vladala elegancija.

 

Kategorija
Vrste smještaja
Interesi
Lokacija

Molimo pričekajte

Rezultati pretraživanja

Hotel Kvarner

Destinacija Opatija - Opatija

Kao prvi hotel na Jadranu, Hotel Kvarner smatra se mjerilom opatijske elegancije i profinjenosti. Hotel je savršen za vjenčana i kongrese.

Villa Amalia

Destinacija Opatija - Opatija

Povijesna Villa Amalia smještena je u raskošnom opatijskom parku u neposrednoj blizini najpoznatijih gradskih znamenitosti. Oduševit će vas pogledom na iznimnu ljepotu plavetnila mora.

Villa Abbazia

Destinacija Opatija - Opatija

Villa Abbazia, renovirana 2018. godine, smještena je uz Hotel Palace Bellevue u blizini glavne gradske plaže. Okruženi slikovitim ulicama opatijskog središta, u Villi Abbazia pronaći ćete bajkovitu harmoniju prošlosti i sadašnjosti.

Apartments Belvedere

Destinacija Opatija - Lovran

Apartment Belvedere smjestili su se u samom srcu mirnog gradića Lovrana. Oduševit će vas svojim uređenjem i šarmantnošću. Svojim gostima pružaju intimnu atmosferu za opuštanje.

Hotel Palace Bellevue

Destinacija Opatija - Opatija

Sa svojom elegantnom povijesnom arhitekturom, Hotel Palace Bellevue nudi ljetnu terasu s glazbom uživo, ekskluzivne trgovine i idiličan pogled na more.

Heritage Hotel Imperial

Destinacija Opatija - Opatija

Heritage Hotel Imperial nalazi se u blizini najpoznatijih opatijskih znamenitosti i nudi visoku razinu usluge i moderne kongresne kapacitete.

Apartments Atlanta

Destinacija Opatija - Lovran

Ovi prekrasni apartmani okruženi su vlastitim raskošnim mediteranskim parkom. Svojim gostima pružaju udobnost kategorije četiri zvjezdice.

-